Klik op de wolken-foto voor een grotere versieKlik op de wolken-foto voor een grotere versie
Of klik hier voor
de Sluispark webcam


Weerstation
Wilsele-Leuven:Website of another weatherstation

Weerstation
Wilsele-Putkapel:Website of another weatherstation


Samenwerkingen

In de wereld van weerstations is er veel samenwerking en uitwisseling van gegevens. Hieronder een (niet uitputtende) lijst van commerciële organisaties en belangenverenigingen waarmee dit weerstation samenwerkt.

Onderstaande lijst is op strikt willekeurige volgorde. Het eerste woord van elke alinea verbindt u als dat mogelijk is met de pagina op hun website met onze gegevens. De algemene website bereikt u telkens door op het logo te klikken
ambientweather.net/

Website: ambientweather.net/


UK Metoffice - de 'Weather Observations Website' weerspiegelt de recente ontwikkelingen in de technologie en hoe weermetingen worden gemaakt. Tegenwoordig in de groeiende wereld van online sociale netwerken is het relatief eenvoudig voor iedere eigenaar van een weerstation om mee te doen en hun weerobservaties te delen . De UK Met Office helpt bij het coördineren van de groei van het aantal weerstation gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, door iedereen te vragen hun metingen in te dienen in de systemen van UK Met Office. Dit kan worden gedaan met behulp van alle prijsniveaus van de apparatuur.

Website: UK Metoffice


WeatherCloud is een sociaal weer netwerk wat wordt gevormd door meer dan 4500 weer waarnemers uit de hele wereld. Het is oorspronkelijk begonnen in Europa en nog steeds gevestigd in de Europese Unie, is beschikbaar in 10 talen, waaronder Nederlands, en heeft een zeer mooie graphics.

Website: WeatherCloud


European Weather Network

Website: European Weather Network


Weather Underground is wel de 'bekendste' samenwerking tussen weerstations. Oorspronkelijk uit de USA maar nu sluiten over de hele wereld de privé weerstations zich er bij aan.
Groot voordeel is dat je je eigen weerdata goed kunt vergelijken met andere gelijkaardige weerstations.


Website: Weather Underground


Bernelux Weather Network is een regionaal netwerk bestaande uit persoonlijke weerstations die zich bij dit netwerk hebben aangesloten.

Website: Bernelux Weather Network


AWEKAS is een afkorting voor Automatisches WEtterKArten System en is zoals de naam al zegt een systeem dat uit metingen van private en ambtelijke weerstations automatisch overzichtskaarten vervaardigd.
De metingen worden op de Websites of homepages van de deelnemers als bestand ter beschikking gesteld en door de AWEKAS Server binnengehaald resp.verzonden.
AWEKAS werkt volautomatisch en levert per seconde actuele kaarten van Temperatuur, Wind, Neerslag, luchtdruk, als mede overzichtskaarten met actuele weersituaties- en weerwaarschuwingen. De deelname aan AWEKAS is volledig kosteloos en kan ieder moment zo mogelijk beëindigd worden.

Website: AWEKAS


WeatherlinkIP is een gratis dienst voor eigenaren van Davis weerstations met een IP-datalogger.
Na het aansluiten van de logger worden de gegevens van het weerstation automatisch via internet opgeladen naar een server van Davis.
Na eenmalige registratie kunnen die gegevens in twee voorgevormde webpagina's worden opgeroepen.
Ook kunnen de gegevens die bij Davis worden opgeslagen doorgestuurd worden aan CWOP (The Citizen Weather Observer Program); GLOBE (Global Learning and Observations to Benefit the Environment) = voor scholen wellicht interessant en WU (Weather underground). Dit heeft als voordeel dat de eigen computer daarvoor niet gebruikt hoeft te worden.


Website: WeatherlinkIP


Citizen Weather Observer Program (CWOP) is een publiek-privaat samenwerkingsverband met drie belangrijke doelstellingen:

  • weergegevens verzamelen die door burgers worden bijgedragen,
  • deze gegevens beschikbaar houden voor weerdiensten en waarschuwings-/veiligheidsdiensten, en
  • om feedback te geven aan degenen die de weergegevens leveren, o.a. door tools om de gegevens te controleren en de kwaliteit ervan te verbeteren.
In feite, het webadres, wxqa.com, staat voor weather quality assurance (weer kwaliteitsborging).

Website: Citizen Weather Observer Program (CWOP)


HAMweather, WeatherForYou, PWS Weather is een groep bederijven die een meer commerciële rol vervullen maar waar het ook mogelijk is data aan te bieden en te bekijken. Hun doel is het samenbrengen van gegevens uit persoonlijke weerstations wereldwijd, deze weer te geven op websites en de gegevens voor andere doeleinden beschikbaar te maken.

Website: HAMweather, WeatherForYou, PWS Weather

U vindt ons ook hier:

ambientweather.net/

UK Metoffice

WeatherCloud

European Weather Network

Weather Underground

Bernelux Weather Network

AWEKAS

WeatherlinkIP

Citizen Weather Observer Program (CWOP)

HAMweather, WeatherForYou, PWS Weather

Apparatuur in gebruik:

Weer-station
Davis VUE

Weer-programma
Meteobridge

Weer-computer
Nano-SD

Davis VUE

Meteobridge

Nano-SD